Termometre pentru vin
Termometru
Pentru a putea aprecia adevaratele calitati ale vinului, este esentiala servirea acestuia la temperatura optima.
Nu se recomanda servirea vinurilor la temperaturi joase sub 6ºC, asa cum nu se recomanda nici servirea vinurilor la temperaturi ridicate de peste 20ºC.
Vinurile tinere sunt servite la temperaturi mai joase decat vinurile maturate.
Pentru vinurile albe tinere fie seci sau dulci, se recomanda servirea la o temperatura de 8ºC, iar pentru vinurile albe maturate, 10-12ºC. La o temperatura de 10ºC, gustul si buchetul unui vin alb sunt cel mai bine percepute.
Pentru vinurile rosii usoare se recomanda o temperatura de servire de 12-14ºC, iar pentru vinurile rosii maturate o temperatura de 16-18ºC.
Destuparea sticlelor se face in momentul servirii pentru vinurile albe si cu cateva ore inainte pentru vinurile rosii.
De asemenea, nu trebuie uitat ca in cazul vinurilor de colectie, este obligatorie decantarea acestora inainte de a fi servite. Aceasta decantare ajuta pe de-o parte la separarea vinului de sedimente, iar pe de alta parte la oxigenerea vinului, pentru a evidentia ce este mai important: gustul.
Pentru vinurile vechi nu este recomandata o oxigenare prelungita.
In momentul in care destupati o sticla de vin, aveti grija sa nu distrugeti dopul si sa agitati sedimentul (in cazul in care exista). In momentul destuparii sticlei de vin, va recomandam mirosirea dopului pentru a evita astfel consumarea unui vin ce si-a pierdut calitatile.
Pot exista anumite diferente intre imagine si produsul comandat!
Multimedia
|
Note legale
ANPC (Tel. Cons: 0800.080.999)
|
Informatii Adiacente
|
Contact
|